preventivni projekti

Zaklada 'Sveti Mihael' je sa sveukupno 30 tisuća kuna nagradila sedam projekata

Objavljeno: 13.03.2017. 18:35

Zadnja izmjena: 13.03.2017. 18:35

Foto: Varaždinska županija

Zamjenik župana Alen Kišić danas je u ime Zaklade za prevenciju kriminaliteta 'Sveti Mihael' potpisao ugovore o dodjeli financijskih potpora za preventivne projekte.

Zaklada za prevenciju kriminaliteta 'Sveti Mihael' je krajem siječnja raspisala Javni poziv za dodjelu financijskih potpora u ukupnom iznosu od 30 tisuća kuna, za projekte koji doprinose sigurnosti građana i prevenciji kriminaliteta kod mladih osoba.

Tako je III. Osnovnoj školi Varaždin dodijeljeno 3 tisuće kuna za projekt 'Ljubav u pokretu', Osnovnoj školi Svibovec 3.200 kuna za projekt 'Prevencija elektroničkog nasilja – vršnjačka edukacija odgovornog korištenja društvene mreže Facebook', Osnovnoj školi Ludbreg 3 tisuće kuna za projekt 'Sigurno u prometu', zatim Medicinskoj školi Varaždin 4.600 kuna za projekt 'Rizični čimbenici odrastanja i mogućnosti mladih', Drugoj gimnaziji Varaždin 4 tisuće kuna za projekt 'Upravljanje konfliktima – kultura suradnje', Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin 3.500 kuna za projekt 'Biciklom do škole' i VTV televiziji 8.700 kuna za projekt 'Zaštite svoj bicikl od krađe'.  

-Tri osnovne i tri srednje renomirane škole s područja naše županije prijavile su kvalitetne projekte, zajedno s VTV televizijom koje su Policijska uprava i Upravni odbor Zaklade prepoznali. Zahvaljujem svima koji su se prijavili na Javni poziv Zaklade, kao i članovima Upravnog odbora koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju bez naknade za ovu Zakladu. Po Javnom pozivu zaprimili smo 12 projekata, što je pokazatelj da Zaklada ispunjava svoj cilj i ako samo jedno dijete spasimo da ne postane žrtva, učinili smo mnogo - zaključio je Kišić. 

 

 

 

Komentari