grad lepoglava

Zaključen postupak bratimljenja Grada Lepoglave i mađarskog Kiskunhalasa

Objavljeno: 09.05.2022. 18:22

Zadnja izmjena: 09.05.2022. 18:22

Proteklog vikenda je u mađarskom gradu Kiskunhalasu boravilo izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem.

Povod za to bila je proslava Dana Grada Kiskunhalasa tijekom koje je potpisana i povelja o bratimljenju Lepoglave i Kiskunhalasa. Povelju o bratimljenu na svečanosti održanoj povodom Dana grada Kiskunhalasa potpisali su domaćin, gradonačelnik Kiskunhalasa Róbert Fülöp i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

- Naša dva grada prije svega povezuje čipka koja se na prvi pogled može učiniti slabom i krhkom. No, mi znamo da njene tanke niti sjedinjene u čipku čine i simboliziraju veliku snagu. Upravo je ta snaga čipki povezala naša dva grada koji su svoje prijateljstvo potvrdili bratimljenjem koje omogućava da se u budućnosti uspostavi, ne samo kulturna, već i gospodarska suradnja - rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Gradonačelnik Kiskunhalasa zaželio je Gradu Lepoglavi dobrodošlicu.

- Čast mi je što sam dio potvrđivanja prijateljstva naših dvaju grada. Ovo je odličan primjer marljive, svjesne i kvalitetne suradnje dviju zajednica, dvaju čipkarskih gradova čije su prijateljstvo izvezle vrijedne ruke naših čipkarica. Lepoglavi i stanovnicima želim dobrodošlicu u bratsku gradsku obitelj koju čini još sedam gradova s kojima smo, tijekom prijašnjih godina, potpisali povelje o bratimljenju - dodao je Fülöp.

Komentari