Zamjenica varaždinskog župana posjetila oboljele mališane

Objavljeno: 17.05.2011. 13:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Blanka Glavica Ječmenica svojim je angažmanom pripomogla u organizaciji humanitarnog koncerta "Samo jedna želja“ koji se održao 13. svibnja u dvorani Graberje u Varaždinu

Obilježavajući Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, zamjenica varaždinskog župana Blanka Glavica Ječmenica posjetila je nekoliko obitelji koje se od drugih razlikuju po tome što se uz uobičajene životne probleme nose i s teškom bolešću svojih najmlađih članova.

Riječ je o obiteljima u kojima su djeca oboljela od malignih bolesti, uglavnom leukemije, a sve su te obitelji prolazile i još prolaze tešku borbu s često neizvjesnim ishodom.

Najteže se ipak podnosi bolest djece, a upravo to dokazuje koliko je važna obitelj i potpora svih članova obitelji, no nažalost to nije uvijek tako. Na isti način potrebna je i pomoć šire društvene zajednice jer sustav rješava tek dio potreba bolesne djece – istaknula je zamjenica župana Blanka Glavica Ječmenica, koja je također svojim angažmanom pripomogla u organizaciji humanitarnog koncerta „Samo jedna želja“ koji se održao 13. svibnja u dvorani Graberje u Varaždinu.

Koncert inače tradicionalno organizira kantautor i pjevač Ivica Pepelko, a sredstva su namijenjena upravo djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima.

Zamjenica župana posjetila četverogodišnjeg Dominika Pavlovića iz Cestice, devetogodišnjeg Bojana Posavca iz Cerja Nebojse, sedamnaestogodišnju Josipu Vitez iz Donjeg Kneginca i trinaestogodišnju Sonju Kovačić, a posjetima obiteljima pridružio se i sam Ivica Pepelko.

Komentari