matematička olimpijada

Zamjenica Zagorec priredila prijem za osvajačicu brončane medalje Milu Maretić

Objavljeno: 18.07.2022. 14:30

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 14:30

U Županijskoj palači danas je održan prijem za Milu Maretić, osvajačicu brončane medalje na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Sarajevu od 26. lipnja do 3. srpnja 2022. godine.

Prijem su priredili zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnik Miroslav Huđek. Zamjenica Zagorec je istaknula da je zadaća županije stvoriti obrazovni sustav jednakih šansi kako bi svako dijete u Varaždinskoj županiji imalo priliku razvijati svoja znanja i talente.

- Iznimno smo ponosni na rezultate svih naših učenika, a ovakvi rezultati nam govore da smo županija znanja. Osim onog što je nužno potrebno poput ulaganja u infrastrukturu, naša je obveza ulagati u programe kako bismo našim visokomotiviranim i nadarenim učenicima stvorili apsolutno sve uvjete da oni mogu dalje razvijati svoj dar, vještine i kompetencije, a to činimo kroz naše centre izvrsnosti. Ponosni smo na rezultat naše Mile i ovim putem joj još jednom čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem školovanju - rekla je Zagorec.

Pročelnik Huđek istaknuo je važnost ovakvog uspjeha. Sukladno Županijskoj Odluci o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima Mila je nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 2.000 kuna.

Mila Maretić osvrnula se na svoje dojmove s natjecanja i koliko je ovo natjecanje za nju značilo.

- Iako je riječ o Balkanskoj olimpijadi, natjecatelji su došli iz raznih krajeva svijeta, tako da je bilo 20-tak država koje su sudjelovale na natjecanju. Samo natjecanje trajalo je četiri sata i rješavala su se četiri zadatka, iz svakog područja matematike, poredani po težini. Sami smo si određivali na koji način ćemo rješavati zadatke, koliko ćemo vremena potrošiti na svaki pojedini, što je samo po sebi dosta zahtjevno – znati si organizirati vrijeme kako bi se zadatku posvetili maksimalno - rekla je Mila.

Komentari