poticanje suradnje

Zamjenici župana sudjelovali su na 4. Internacionalnom kongresu u St. Petersburgu

Objavljeno: 01.12.2016. 08:14

Zadnja izmjena: 01.12.2016. 08:14

Foto: Varaždinska županija

Zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić sudjelovali su na 4. Internacionalnom kongresu 'St.Petersburg i slavenski svijet', a u daleku Rusiju stigli su na poziv gradonačelnika St.Petersburga.

Ovo je bilo prvo sudjelovanje Varaždinske županije na kongresu, a nastavlja potpisivanje ugovora između varaždinske Druge Gimnazije i Gimnazije 227 iz St. Petersburga.

Glavna tema ovogodišnjeg kongresa bila je upotreba informatičke tehnologije u razvoju modernih gradova i regija, na kojoj su predstavljeni brojni projekti koji podižu kvalitetu života.

-Drago nam je da smo pozvani na ovaj kongres kao nastavak dobre suradnje započete prošle godine. Čuli smo i vidjeli brojne dobre primjere, osobito u obrazovanju po kojem je ovaj grad poznat kao najbolji u Rusiji. Posjetili smo i Sveučilište, nekoliko fakulteta te razvojni centar grada u kojem se stvaraju projekti. - istaknuo je zamjenik župana Alen Kišić.

Zamjenik Košić je naglasio kako je međunarodna suradnja uvijek korisna i može otvoriti mogućnosti u raznim segmentima društva.

- Zahvaljujući suradnji u obrazovanju sa St. Petersburgom, pozvani smo na ovaj kongres koji nam je dao iznimno dobra iskustva i kontakte, ne samo s domaćinima, nego i s ostalim sudionicima kongresa od kojih smo s nekima već dogovorili daljnje kontakte i suradnju kako bismo se povezali kroz neke projekte. - naglasio je zamjenik župana Alan Košić.

 

Komentari