radni sastanak

Marković: Umag nam može poslužiti kao primjer jer su otvorili vlastiti Dom za starije i nemoćne

Objavljeno: 10.02.2023. 13:02

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 13:56

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u četvrtak je posjetio Grad Umag gdje su ga primili gradonačelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman. 

Ovom su prigodom delegacije dvaju gradova razgovarale o mnogobrojnim strateškim projektima u Gradu Varaždinu i Gradu Umagu. Gradonačelnik Umaga je zamjeniku Markoviću predstavio projekte „Umag – grad djece“, Program društveno poticane stanogradnje te socijalnu i društvenu politiku u okviru koje je izgrađen umaški Dom umirovljenika. Na sastanku je naglasak bio i na području gospodarstva, odnosno Gospodarskoj zoni Ungarija, na projekt koji je trenutno u tijeku, „Umaška promenada“. Bilo je riječi i o mega projektu „Smart City-Green City“, gdje se najveća pažnja posvetila aglomeraciji i projektu Valdemat, kao najboljem i jedinom primjeru sustavnog gospodarenja građevinskog materijala u Istri.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković predstavio je ciljeve i projekte koje će Varaždin provesti u sklopu ITU mehanizma poput Centra kreativnih industrija, predinkubacijskog centra FOI iza vile Oršić, turističko prezentacijskog centra Varaždinske kuće.

- Razgovarali smo i o mogućnostima izgradnje doma umirovljenika gdje nam Grad Umag također može poslužiti kao primjer s obzirom na to da je kao jedinica lokalne samouprave otvorio svoj vlastiti Dom za starije i nemoćne, a svjesni smo da Varaždin ima problem s takvim kapacitetima za naše starije sugrađane. Varaždin i Umag imaju puno sličnosti, suočavaju se sa sličnom problematikom te imaju iste ciljeve, a to je kontinuirani napredak i boljitak zajednice.“ – istaknuo je zamjenik.

 

Komentari