uzvanik belgijskog veleposlanika

Zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač na proslavi nacionalnog dana Kraljevine Belgije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.07.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 26.07.2017. 12:08

Nastavljajući dosadašnju dobru suradnju i partnerske odnose s Veleposlanstvom Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, a posebno na zajedničkoj pripremi prošlogodišnjeg jubilarnog 20. izdanja Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, na poziv veleposlanika Phillippea Benoita zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je na prigodnoj proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Prijem za predstavnike diplomatskih misija u Hrvatskoj, suradnike, prijatelje i partnere Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj održao se u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, a nazočilo mu je preko 200-tinjak uzvanika među kojima su uz predstavnika Grada Lepoglave bili i aktualni potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner te brojni drugi politički dužnosnici.

Njemačka- ovogodišnji partner Festivala čipke

– Osim za degustaciju okusa Belgije, vrijeme smo iskoristili i za kratko upoznavanje s ovogodišnjom zemljom partnerom Festivala čipke – Njemačkom. Uz sve to, bila je ovo i prilika ponovno se susresti s drugim predstavnicima diplomatskih misija u Hrvatskoj od kojih bih posebno spomenuo veleposlanike Indije i Velike Britanije s kojima smo već pokrenuli nekoliko dobrih aktivnosti. Dobro je da se za Lepoglavu čuje u ovakvim krugovima – kazao je nakon prijema zamjenik gradonačelnika.

Kraljevina Belgija bila je prošle godine zemlja partner 20. Međunarodnog festivala čipke, a za ovu godinu partnerstvo je potvrdila Savezna Republika Njemačka na festivalu koji će se od 21. do 24. rujna održavati u UNESCOvom gradu čipke i čipkarstva.

Komentari