U Edukacijskom centru u Orahovici

I Lepoglavčani nazočili na svečanoj podjeli priznanja za najčešće darivatelje krvi

Objavljeno: 02.11.2018. 15:26

Zadnja izmjena: 02.11.2018. 15:30

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec za sve je darivatelje krvi sa svog područja darivanja organiziralo izlet u Edukacijski centar Crvenog križa u Orahovicu gdje je upriličena svečana podjela priznanja za darivatelje s najvećim brojem darivanja, a među kojima su bili i Lepoglavčani. 

Ovogodišnja svečanost uručivanja priznanja u Orahovici održana je u čast 26 darivatelja i darivateljica koji su zaključno sa 30. rujna 2018. godine ostvarili pravo na zahvalnicu i brončani, srebrni ili zlatni znak priznanja, a tri obitelji ostvarile su pravo na obiteljsku zahvalnicu.

Svečanosti uručivanja priznanja u Orahovici povodom Dana dobrovoljnih krvi nazočio je i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač zahvalivši pritom svim darivateljima na malom činu humanosti koji nosi toliko mnogo plemenitosti:

- Darivanje krvi najhumaniji je čin jer čovjek na taj način daruje i samog sebe. Darovanjem krvi vi spašavate ljudske živote. Nikad ne znate kad će vaša, ili krv nekog nepoznatog darivatelja možda zatrebati svima nama, s toga vam iskreno hvala na vašem plemenitom činu kojim ste tokom cijele godine, a posebno danas zaslužili bili slavljeni i zbog kojeg dokazujete da još uvijek ima Čovjeka među našim ljudima – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Posebnu je čestitku zamjenik gradonačelnika Kovač uputio svim lepoglavskim darivateljima krvi koji su na svečanosti ostvarili pravo na priznanje za redovitost davalaštva i impresivne brojke istog. Među nagrađenima darivateljicama ove su se godine tako našle Mirjana Čretni i Barica Pavleković koje su primile zahvalnicu i brončani znak priznanja za 35 puta darovanu dok je Karmela Jevtić primila zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 55 puta darovanu krv.

Komentari