Suradnja Dubrovnika i Lepoglave

Zamjenik lepoglavskog gradonačelnika proveo radni vikend u Dubrovniku, sudjelovao na sastancima i tribinama

Objavljeno: 17.08.2016. 11:47

Zadnja izmjena: 17.08.2016. 11:50

Foto: Grad Lepoglava

Nastavljajući dobru suradnju Lepoglave i Dubrovnika, zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač proteklog je vikenda, u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana mladih, boravio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka i tribina.

Boravak u Dubrovniku započeo je sastankom u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji, a razgovaralo se o iskustvima Lepoglave kao Europskog grada sporta u 2015. godini, a kroz prizmu inicijative Grada Dubrovnika, koji u narednoj godini želi biti dio ACES Gradova sporta Europe. Dio je to dogovora Lepoglave i Dubrovnika iz svibnja, kada je započeta suradnja na ovom području.

S obzirom na to da je Grad Dubrovnik u fazi pripreme izrade Gradskog programa za mlade, radni vikend u Dubrovniku nastavljen je sastankom s predstavnicima Grada Dubrovnika. Proslava Međunarodnog dana mladih nastavila se na javnoj tribini Kluba Orlando pod nazivom „Aktivizam mladih“. Razgovaralo se o aktivizmu mladih u lokalnoj zajednici, ulogama i načinima uključivanja mladih u procese razvoja zajednice i kreiranju politika za mlade.

Zadnji dan aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji iskorišten je za posjet Korčuli i Nezavisnoj udruzi mladih – Fabrika ideja iz Vela Luke, gdje je na poziv Europskog doma Dubrovnik zamjenik gradonačelnika Kovač uz proslavljenog paraolimpijca Mihovila Španju bio jedan od panelista tribine o aktivizmu mladih.

– Radni vikend u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne samo što je potvrdio dosadašnje prijateljstvo i partnerstvo naših sredina nego je i otvorio nove momente suradnje među našim mladim sugrađanima. Lepoglava zaista ima štošta za pokazati kad su mladi glavna tema. – kazao je Kovač.

Komentari