međimurska županija

Zamjenik međimurskog župana obišao budući Interpretacijski centar u Donjem Vidovcu

Objavljeno: 13.10.2021. 19:18

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 19:18

S ciljem očuvanja te nematerijalne baštine Međimurja, u Donjem Vidovcu kraju poznatom po ispiranju zlata krenulo se u izgradnju Interpretacijskog centra "Dravski zlatari".

Interpretacijski centar omogućit će cjelogodišnju interpretaciju "ispiranja zlata" dok je do sada to bilo moguće samo 1-2 mjeseca godišnje. Gostima će se tako na interaktivan način prikazati povijesno i kulturno nasljeđe te umijeće ispiranja zlata. U Centru će se nalaziti izložbeni prostor, suvenirnica, stubište s dizalom koje će voditi posjetitelje na gornju etažu do multifunkcionalne dvorane s pratećim prostorijama. Napuštanjem Centra posjetiteljima će se nuditi pješački put do Etno parka s etno zbirkom Donjeg Vidovca. Uređenjem Interpretacijskog centra vidovskih zlatara uredit će se prostor od 7.520 m2, a donje Međimurje dobit će sadržaj kojim će se očuvati stoljetna tradicija Donjeg Vidovca.

- Vodeći brigu o jednakomjernom razvoju Međimurja te očuvanju bogate baštine, Međimurska županija prepoznaje ovaj projekt kao izuzetno važan, među ostalim i za turističku ponudu donjeg Međimurja - rekao je zamjenik župana Josip Grivec prilikom obilaska radova izgrade Interpretacijskog centra.

Obilasku su se pridružili načelnica općine Donji Vidovec Bojana Petric, načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek, načelnik općine Donje Dubrave Marijan Varga, načelnik općine Kotoriba Dario Friščić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Komentari