Zamjenik ministra zdravlja posjetio Međimursku županiju i pohvalio međimursko zdravstvo

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 16.05.2013. 07:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: -

Zamjenik ministra zdravlja prim. mr. sc. Marijan Cesarik boravio je u službenom posjetu Međimurskoj županiji. U prostorima bolnice održao je radni sastanak s čelništvom županije te ravnateljima Županijske bolnice Čakovec i Doma zdravlja Čakovec.

Na radnom sastanku razgovaralo se o sanaciji ŽBČ i nabavci nove aparature za vrijeme sanacijskog postupka, idejnom projektu nove zgrade Doma zdravlja Čakovec, mreži javne zdravstvene službe te palijativnom mobilnom timu.

Kako je u izjavi za novinare istaknuo, sanacija nije bauk i ne treba biti bauk. Pohvalio je i ono što je u Čakovcu jedinstveno.

- Sve zdravstvene ustanove nalaze na jednom mjestu i Bolnica i Zavod za hitnu medicinu i Dom zdravlja. A to je ono na čemu smo nekad inzistirali da sve bude u blizini i svrhovito, kazao je zamjenik ministra. Stoga mislim i da će i sanacija najlakše ići u Čakovcu, koji je dobro organiziran u dobrom djelu racionaliziran, ali je zbog politike koja se događala u prethodnim razdobljima ova bolnica je imala nepravedno nizak limit - kazao je zamjenik ministra Cesarik.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da je s pomoćnikom razgovarano o podršci našim projektima u zdravstvu ali i nabavi opreme. Rekao je da je nabava CT uređaja gotova te da on uskoro stiže u Čakovec.

Zamjenik je obišao i prostore objedinjenog centralnog bolničkog prijema te novouređene prostore Palijativne skrbi te je razgledao projekte za novu zgradu Doma zdravlja.

Komentari