kolona sjećanja

Zamjenik župana Alen Kišić sudjelovao na komemorativnoj svečanosti u spomen na žrtve Vukovara

Objavljeno: 18.11.2016. 14:05

Foto: Varaždinska županija

Zamjenik župana Alen Kišić bio je na čelu delegacije koja je sudjelovala u Vukovaru na komemorativnoj svečanosti u spomen na sve nedužne žrtve Vukovara.

Po samom dolasku u Vukovar zamjenik župana je položio vijenac i zapalio svijeću na groblju tenkova na Trpinjskoj cesti, a zatim i kod Borovo Commerca, kao znak trajne zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije, ali i u znak sjećanja na sve nestale, poginule i prognane civile.

Nakon toga izaslanstvo Varaždinske županije sudjelovalo je u Koloni sjećanja zajedno s predstavnicima cjelokupnog državnog vrha te ostalim predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske.

Ovom prilikom zamjenik župana je posebno naglasio važnost prisjećanja i odavanja počasti svim nedužnim vukovarskim žrtvama.

- S jedne strane je danas lijepo i ponosno biti u Vukovaru, vidjeti veliki broj ljudi koji se  s iskrenim pijetetom i poštovanjem prisjećaju svojih najmilijih, a s druge strane nas obuzima osjećaj tuge i žalosti. Teško je shvatiti da se prije 25 godina na ovim prostorima dogodilo takvo zlo. Ne ponovilo se nikada više. Na nama je da trajno čuvamo uspomenu na Vukovar, grad heroj, simbol patnje, mira, ali nadam se uskoro i iskrenog suživota – izjavio zamjenik župana.

 

 

 

Komentari