županijska cesta

Krenula izgradnja biciklističke staze Svibovec-Sračinec: "Projekt doživljava podmetanja"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.05.2019. 19:22

Zadnja izmjena: 22.05.2019. 19:39

Danas je obilježen je početak radova na županijskoj cesti između Svibovca i Sračinca. Naime, na spomenutoj cesti s obje strane raditi će se biciklistička staza ukupne vrijednosti 590.456,75 kuna, koju je u potpunosti financirana sredstvima Županijske uprave za ceste. 

Kako je napomenuo župan Radimir Čačić, ovo je jedna vrsta pionirskog projekta koji će se nastaviti i u drugim općinama. - Ovdje ćemo raditi obostrano proširenje ceste. Naravno da ti zahvati nose sa sobom cijeli niz birokratskih zavrzlama, lokalnih podmetanja, posebno kad to nije inicirala lokalna vlast već sami građani ili druga politička opcija. Ovaj projekt je prije dvije godine bio program opozicije, bio je i amandman na proračun, no on je odbijen. Ipak, pomak je u dobrom smjeru i drago mi je da je tako. Također, imali smo prilike danas u medijima vidjeti da je načelnik Općine Sračinec zadovoljan i da mu je drago da se danas ovdje započinje s radovima. To je lijepo i ja volim kad se ljudi slože oko projekata. - naglasio je Čačić. 

Prisutnima se obratila i općinska vijećnica Općine Sračinec Valerija Paljak.

- Inicirali i inzistirali smo na gradnji biciklističke staze prvenstveno iz sigurnosnih razloga jer se sav promet između Svibovca Podravskog i Sračinca odvija po kolniku županijske ceste i to zaista predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu, posebno za bicikliste. Ovim putem se zahvaljujem županu što je danas ovdje s nama i što smo konačno pokrenuli ovaj važan projekt za naše mještane – naglasila je Paljak.

Komentari