policijska škola

Započela praksa za buduće policajke i policajce u Policijskoj upravi varaždinskoj

Objavljeno: 22.07.2022. 10:22

Zadnja izmjena: 23.07.2022. 09:00

Ovaj tjedan započela je praksa polaznicima Policijske škole "Josip Jović" koji su na Tečaju prekvalifikacije odraslih za zanimanje policajac.

To su budući policajci i policajke koji su svoje obrazovanje započeli na jesen 2021. godine. Praksu će obavljati u policijskim postajama u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu, Novom Marofu te u Postaji prometne policije  Varaždin. Nakon odrađenih devet tjedana prakse vraćaju se u Policijsku školu na polaganje završnog ispita.

Na početku policijske prakse u Policijskoj upravi varaždinskoj, praktikanti su odali počast i zapalili svijeću kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova i ove je godine raspisalo natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Komentari