Započela prva faza sanacije klizišta u Hrastovcu Topličkom

Objavljeno: 28.08.2015. 07:51

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:14

Foto: Nikola Kokotec/Arhiva eVaraždin

Krenulo se sa sanacijom jednog od najvećih klizišta u Varaždinskoj županiji, onog u Hrastovcu Topličkom. Investicija ove sanacije iznosi oko pola milijuna kuna, a u tijeku je prva faza radova na sanaciji.

- Zahvaljujući lijepom vremenu, zemlja se osušila i sada se zaustavlja klizište. To je prva faza radova. Potom će se uspostaviti cesta na onom dijelu gdje je i bila, a koju je potrgao odron zemlje - doznali smo od gradonačelnice Varaždinskih Toplica Goranke Štefanić.

Novac za sanaciju jednog on najvećih klizišta u našoj županiji, ali i ostalih manjih klizišta na području grada Varaždinskih Toplica, osiguran je iz Fonda solidarnosti. Radi se o oko 1,2 milijuna kuna.

- Nakon ovog u Hrastovcu, ostaju nam četiri klizišta za sanaciju na području grada. Projekti su već pri završetku, a do studenog bismo trebali sve realizirati. Radi se o klizištima u Martinkovcu, Svibovcu i Petkovcu, gdje smo dio već i sami sanirali te klizište u Selničkoj ako dobijemo suglasnost obiližnjih vlasnika zemlje - najavila je Štefanić.

Područje grada Varaždinskih Toplica inače je vrlo pogodno za nastanak klizišta, a velike odrone izazvale su kiše u proljeće 2014. godine, tako da je Grad za sanaciju prijavio mnogo većih i manjih klizišta.

Komentari