finalno uređenje parkirališta

Započeli radovi na 2. fazi izgradnje parkirališta kod groblja u Maruševcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.09.2018. 08:19

Zadnja izmjena: 13.09.2018. 08:20

Nakon što je prošle godine završena I. faza radova na izgradnji parkirališta i oborinske odvodnje kod groblja u Maruševcu, započela je i II. faza radova.Riječ je o radovima vrijednosti preko 410 tisuća kuna koji uključuju finalno uređenje parkirališta ukupne površine 3.200 m2.

Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Colas potpisao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, pojašnjavajući kako će radovi na uređenju parkirališta na groblju u Maruševcu trajati do kraja rujna. –Nakon prve faze uređenja parkirališta koja je uključivala cijevi, rubnike, izvedbu slivnika, iskope, ugradnju više vrsta šljunčanog materijala i ostalih radova, kreće se s asfaltiranjem prostora za 109 parkirnih mjesta. Također, u cilju obrade oborinskih voda bit će ugrađen separator sa spojem za kanalizaciju, rekao je Šprem.

Radove na I. fazi uređenja parkirališta vrijednih gotovo pola milijuna kuna izvodilo je poduzeće Niskogradnja Huđek. Ukupna vrijednost investicije izgradnje parkirališta i oborinske odvodnje kod groblja u Maruševcu u obje faze iznosi preko 900 tisuća kuna, koje je Općina Maruševec osigurala u svom proračunu.

Osim radova na groblju u Maruševcu, u narednom je vremenu planirano i uređenje groblja u Druškovcu. –Riječ je o radovima na proširenju groblja u Druškovcu vrijednih preko 600 tisuća kuna. Općini Maruševec su na temelju prijavljenog projekta dodijeljena financijska sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u visini od 137 tisuća kuna. Preostalih 470 tisuća kuna financirati će Općina Maruševec također iz svog proračuna, ističe zamjenik načelnika Mario Klapša.

Komentari