Započeli radovi na budućoj novoj stambenoj zoni u Ivancu

Objavljeno: 23.09.2015. 08:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Grad Ivanec

Započeli su opsežni radovi u budućoj stambenoj zoni u Ivancu, čija je glavni cilj otvaranje pristupa parcelama i aktiviranja nove gradnje na ovom budućem atraktivnom stambenom području, prioćili su iz Grada Ivanca.

Riječ je o zoni ispod Osnovne škole, omeđenoj Kovačićevom ulicom (obilaznica) i Preradovićevom ulicom, gdje će se nakon obavljenih radova otvoriti prilazi prema, najmanje, petnaestak novih gradilišta i time potaknuti nova gradnja u ovom kvartu.

Na terenu se sada obavljaju radovi na polaganju kanalizacije na dvije dionice u ukupnoj duljini 315 metara. Vrijednost radova je 418.750 kuna. Za taj dio investicije javnu nabavu proveo je Ivkom te radove povjerio Huđeku Niskogradnji iz Petrijanca.

Nakon što završi gradnja kanalizacije, odmah će početi pripremni radovi na uređenju dviju makadamskih prometnica. One će se graditi na dionicama na kojima se sada polaže kanalizacija i to upravo u cilju otvaranja prilaza budućim gradilištima na ovom području. Za taj dio radova natječajni postupak proveo je Grad Ivanec, a investicija je vrijedna  112.000 kuna.

U suradnji i u partnerskom odnosu Grada s građanima – privatnim vlasnicima parcela, parcelacija je već napravljena i pritom je formirano petnaestak pravilnih parcela, pogodnih za buduću gradnju.

Komentari