Započeli radovi na energetskoj obnovi stare škole u Stažnjevcu

Objavljeno: 25.09.2015. 13:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Grad Ivanec

Na objektu stare škole u Stažnjevcu, koju žitelji tog mjesnog odbora već niz godina koriste kao jedino mjesto za održavanje društvenih skupova i kulturno – zabavnih manifestacija, u punom su jeku radovi na energetskoj obnovi škole, poručili su iz Grada Ivanca.

Počelo se od krova, pri čemu je odstranjeno kompletno staro krovište sa crepovima i drvenom građom, a trenutačno majstori Zidarskog obrta Grabrovec postavljaju novi limeni krov. Odmah nakon toga počet će radovi u unutrašnjosti objekta gdje će se postaviti spušteni strop u velikoj dvorani i u hodniku, a potom slijedi izvođenje plinskih instalacija i priključka, ugradnja nove stolarije i uređenje fasade.

Radove na objektu s velikim zanimanjem prate mještani Stažnjevca, to više što će se energetskom obnovom dugoročno osigurati suvremeni i funkcionalni prostori za društveni život ovoga mjesta.

Postupak javne nabave za energetsku obnovu proveo je Grad Ivanec te s najpovoljnijim ponuditeljima – Zidarskim obrtom Grabrovec iz Stažnjevca i Marlexom iz Varaždina zaključio ugovore o izvođenju radova u ukupnoj vrijednosti 383.700 kuna. Sa 196.000 kuna obnovu objekta podupire Ministarstvo gospodarstva.

Komentari