BEDNJA

Započeli radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta vrijedni 1,49 milijuna kuna

Objavljeno: 01.07.2020. 20:07

Zadnja izmjena: 01.07.2020. 20:13

Općina Bednja otvorila je radove na modernizaciji nerazvrstanih cesta za 2020. godinu. Asfalt stiže na cijeli niz cesta i dionica širom općinskog područja.

U ovogodišnjem programu je modernizacija sljedećih cesta:

  • U grupi I (1. faza) asfaltirat će se ceste u Mjesnom odboru Cvetlin (crkva - Majski, Smiljani), zatim u Mjesnom odboru Bednja (Flegari – Oreški, Sitari, Brezovnjak 1) te u Mjesnom odboru Vrbno (Forjani).
  • U grupi II asfaltirat će se dionice (faza 2) u Mjesnom odboru Rinkovec (Benkovec, Dubovečaki), u Mjesnom odboru Bednja (Mali Gorenec-spoj, Kušenići – Križišće), u Mjesnom odboru Jamno (Mužni-Pleški) te u Mjesnom odboru Vrbno (Kužnari-Briški).
  • U grupi III slijedi modernizacija cesta (3. faza) u Mjesnom odboru Cvetlin (kod crkve), u Mjesnom odboru Bednja (Gorenec) i Mjesnom odboru Rinkovec (Dretari – Zbodulji).

- Ukupno ćemo u program asfaltiranja uložiti 1,49 milijuna kuna. Od toga 800.000 kuna stiže iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te iz programa potpore brdsko-planinskim područjima), a stigla nam je i potpora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 156.000 kuna. Ostatak ćemo osigurati iz proračuna Općine Bednja, izjavio je povodom početka radova načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Temeljem provedenog postupka javne nabave Općina Bednja je radove dodijelila PZC-u Varaždin, a modernizacija svih navedenih pravaca treba završiti do kraja listopada ove godine.

Komentari