varkom

FOTO Započeli radovi na servisnoj cesti u Brezju

Danas je obilježen početak radova na servisnoj cesti u Brezju, a sama investicija vrijedna je 20 milijuna kuna.
Objavljeno: 07.09.2019. 12:35

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:27

Danas je konferencijom za medije obilježen početak radova na servisnoj cesti u Brezju, a sama investicija vrijedna je 20 milijuna kuna. Od toga, 10 milijuna kuna je europskih sredstava, 5,5 milijuna daje Grad Varaždin a 4,5 milijuna kuna dolazi iz državnog fonda, odnosno uz Hrvatskih voda. Ovo je prva faza, a sa radovima na komunalnoj infrastrukturi započela je tvrtka Varkom. 

Direktor Varkoma Željko Bunić istaknuo je kako je prvo potrebno kvalitetno postaviti kanalizaciju da bi se uopće mogla raditi prometnica. - Rok izvođenja ovoga prvoga dijela je 60 dana a vrijednost radova je otrpilike 2,5 milijuna  kuna s PDV-om. Da bi se cesta uopće mogla kvalitetno napraviti, prvo morate postaviti kanalizaciju, a mi ćemo to sada napraviti - rekao je Bunić.

Gradonačelnik Čehok istaknuo je kako ovime započinje izgradnje treće velike zone Grada Varaždine.

- Ovo je jedan važan projekt u ovom mandatu kada je riječ o gospodarstvu. Ovime zapravo započinje izgradnja treće velike zone Grada Varaždina. Cijela ova zona Brezje nije bila u funkciji jer nije bilo infrastrukture. Mi ovime u smjeru sjever-jug stvaramo pretpostavke komunalne infrastrukture za daljnje ulaganje - rekao je gradonačelnik, te najavio i micanje bala.

- Kada Varkom završi s radovima, slijedi izgradnja prometnice i trebati će izmaknuti i bale. Idući tjedan imamo i taj sastanak i vjerojatno ćemo na jednom od sljedećih vijeća ići i sa konačnim zbrinjavanjem bala - najavio je gradonačelnik.

Komentari