U okviru projekta „Ecogardens in our Kindergartens koji je odobren od Europske unije u sklopu programa Erasmus+ Grad Ludbreg, Dječji vrtić „Radost“, Lucera organizatori su višednevnog treninga koji se održava u Ludbregu.

Trening je započeo jučer, 7. kolovoza u Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”, a otvorio ga je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Vodeći partner po projektu je Grad Ludbreg, a ostali partneri su Dječji vrtić „Radost“ Ludbreg, Lucera, Dječji vrtić „Radost“ iz Bugarske, Dječji vrtić „Pavlina Veljanova“ iz Makedonije, Komunalno javno poduzeće Vodovod Kochani iz Makedonije, LAG Kochani te Centar za ekonomski rast i razvoj iz Bugarske.

Projekt „Eco gardens in our Kindergartens“ usmjeren je na povećanje kompetencija i vještina, jačanje kapaciteta odgajatelja u vrtićima za razvoj vlastitog edukativnog pristupa u predstavljanju važnosti zbrinjavanja otpada, recikliranja i kompostiranja. Projektne aktivnosti uključuju djecu vrtićke dobi i njihove odgajatelje i učitelje te ostale stručnjake iz područja zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša.

Komentari

08.08.2019. 18:48h Zadnja izmjena: 08.08.2019. 18:53