zabavni i kulturni program

Započelo obilježavanje Dana ludbreške Svete nedjelje - evo programa i za ostatak tjedna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.08.2018. 09:26

Zadnja izmjena: 27.08.2018. 09:35

Koncertom Mješovitog pjevačkog zbora "Podravina" u petak su započeli svakodnevni programi u sklopu najveće ludbreške manifestacije - Dani ludbreške Svete nedjelje. Kao gosti nastupali su Lucija Spevec, sopran, Silvija Novak, Zbor svete Marije Magdalene Kneginec, učenici Glazbene škole Ludbreg.

U Kući sunca je "Ludbreško sunce" ugostilo srodne udruge u tradicionalnom programu pod nazivom "I mi to možemo, pokaži što znaš".Održan je i jedan od najdugovječnijih programa ove manifestacije, natjecanje u gađanju glinenih golubova koje priređuje Lovačko društvo "Srnjak". 

Brojni programi održat će se i narednih dana. U ponedjeljak 27. kolovoza u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner bit će predstavljena knjiga "Zdravi međuodnos ljudi i životinja" autora Saše Zavrtnika i Damira Žubčića na temu "Religija i duhovnost". Istog dana u 20 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany na rasporedu je tradicionalni koncert "Kroz generacije". 

U utorak 28. kolovoza bit će otvorene dvije izložbe. U Bakinoj hiži u 18 sati Žene iz centra svijeta priređuju izložbu pod nazivom "Priče iz bakinog ormara". U 20 sati u izložbenom prostoru hotela Raj bit će otvorena izložba slika mlađih članova Likovnog udruženja Ludbreg, Ire Andreje Potnar i Ariane Kosec.

U srijedu 29. kolovoza u župnoj crkvi tradicionalno će koncert prirediti Župni zbor. Program počinje u 19,30 sati.

I ove godine četvrtak je rezerviran za gospodarske sadržaje. U 16:30 sati bit će otvorene novouređene prostorije vinskog podruma Udruge vinogradara "Trsek" i tradicionalni Ludbreški sejem. U 18 sati koncert će na Trgu Svetog Trojstva održati Puhački orkestar grada Ludbrega.

U petak 31. kolovoza u 15 sati na Trgu Svetog Trojstva počinje etno gastro izložba u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg. U 18 sati u vijećnici Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" na rasporedu je šesti po redu književni natječaj duhovnog stvaralaštva Radio Ludbrega – Vrelo nadahnuća. 

KUD "Anka Ošpuh" u subotu 1. rujna na Trgu Svetog Trojstva priređuje Folklorne susreta. Program počinje u 18 sati.

Neće izostati ni zabavnih sadržaja. U četvrtak 30. kolovoza publiku će u Ludbregu zabavljati Hladno pivo, petak je rezerviran za Mladena Grdovića, a u subotu 1. rujna koncert Učiteljica i Tarapana benda.

Komentari