prestižno vinsko natjecanje

Započelo prikupljanje uzoraka vina za Decanter; župan Čačić posjetio Vinariju Stručić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.02.2021. 12:36

Zadnja izmjena: 25.02.2021. 12:38

Potaknuta prošlogodišnjim uspjehom na svjetskom vinskom natjecanju Decanteru u Londonu, Varaždinska županija i ove je godine angažirala hrvatskog sommelijerskog prvaka i Decanter suca Sinišu Lasana koji će biti „vinski izbornik“ za Decanter.

Sukladno interesima, Lasan će obići 15 prijavljenih vinarija i u suradnji sa samim vinarijama odabrati/preporučiti vina za ovogodišnju izložbu u Londonu. Jednom takvom obilasku pridružio se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić u vinariji Stručić u Ludbregu.

- Varaždinska županija i ove će godine dati podršku te stati iza naših vinara tako što ćemo pokriti troškove kotizacije za sva odabrana vina. Svim našim vinarima želim puno uspjeha na ovogodišnjem Decanteru – rekao je župan Čačić, kojemu se u obilasku vinarije Stručić pridružio i predsjednik Udruge vinogradara „Trsek“ i županijski vijećnik Krešimir Horvat.  

Ovim projektom želi se postići povećanje kvalitete varaždinskih vina po najboljim standardima struke, promocija vinske kulture i afirmacija vina u Županiji i šire; predstavljanje vinara u svijetu te također upoznavanje s posljednjim trendovima i mogućnostima u proizvodnji i promociji vina.

 

Komentari