u kinu gaj

Započeo Festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2017. 13:07

Zadnja izmjena: 30.05.2017. 13:08

Danas su u kinu Gaj s početkom u 9 sati započele službene projekcije u sklopu 8. VAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin. Tako su najmlađi osnovnoškolci imali prilike vidjeti odabrane animirane filmove u konkurenciji SENIOR.

Danas, sutra i u četvrtak tijekom jutra djeca i mladi imat će prilike vidjeti čak 101 animirani film koji su odabrani u službenu konkurenciju, a članovi udruge VANIMA – njih devet čine dječji žiri, te će one najbolje i nagraditi.

Osim službenih projekcija u kategoriji SENIOR, odnosno animirani filmovi za djecu i mlade, a koje su danas započele – u popodnevnim satima kreću radionice animiranog filma u prostorijama Kulturnog centra za mlade gdje se momentalno nalazi VANIMIN prostor u kojem djelujemo.

- Gosti su nam počeli pristizati u Varaždin, a mi se lagano pripremamo za službeno otvaranje festivala koje će biti u četvrtak u kinu Gaj s početkom u 19 sati. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na službenom i svečanom otvaranju festivala, a sav program je besplatan. – kazala je Ana Sever, izvršna producentica VAFI festivala.

Službeno otvaranje osmog VAFI-ja bit će u četvrtak, 1. lipnja s početkom u 19 sati u kinu Gaj, nakon čega slijedi svečano otvaranje i domjenak u palači Herzer s početkom u 20 sati.

 

Komentari