Zaposlenici Radio Varaždina: "Ovrhu smo pokrenuli radi isplate plaća"

Objavljeno: 14.08.2014. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Jučer smo pisali o teškoj situaciji u kojoj se našao Radio Varaždin i mogućem stečaju ovog gotovo sedam desetljeća starog medija.

>> Radio Varaždin: Odlazi li u stečaj jedan od najstarijih radija u zemlji?

Novinari, koji već četiri mjeseca nisu dobili plaću, danas su nam se obratili priopćenjem kojim komentiraju izjavu predsjednik Nadzornog odbora Radio Varaždina Ivan Topolnjak da su radnici blokirali tvrtku prije Termoplina.

- Radnici su pokrenuli ovrhu na FINA-i još u ožujku, radi isplate plaća za siječanj i veljaču. To smo učinili zbog toga jer je krajem prošle godine dignut kredit, između ostalog i zato da bi se isplatio dug radnicima. Kako to nije učinjeno, već je kupljena nova oprema i plaćen je dug prema ZAMP-u, a plaće radnicima nisu isplaćene, oni su se odlučili na blokadu računa Radio Varaždina. Budući da su temeljem ovrhe plaće isplaćene u vrlo kratkom vremenu, jasno je da je na žiro računu bilo dovoljno novca kojeg su radnici zaradili za svoje plaće. Od ožujka radnici nisu pokretali nove ovrhe, već se nadaju da će plaće biti isplaćene redovnim putem i to što prije kako Radio Varaždin, nakon posjeta inspekcije rada i porezne inspekcije, ne bi platio i kaznu za neisplatu plaća - piše u objašnjenju koje potpisuje Andrea Žigić Dolenec, glavna sindikalna povjerenica SNH Podružnice Radio Varaždin.

Komentari