NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Zašto Samira Toplaka brine Zakon velikih brojeva uoči susreta s Interom?

Objavljeno: 24.06.2020. 19:17

Zadnja izmjena: 24.06.2020. 19:21

Sutra, 25. lipnja od 21,05 sati u 31. kolu NK Varaždin dočekuje NK Inter iz Zaprešića pred varaždinskim ljubiteljima nogometa, u možda posljednjem kvalifikacijskom susretu za ostanak u HT Prvoj ligi.

Varaždin trenutno ima sedam bodova više od posljednje plasiranog Intera i nalazi se na osmom mjestu, pa pobjeda ili remi znače jako puno jer je poslije još preostalo samo pet kola do kraja prvenstva.

Ovu utakmicu, trener Varaždina Samir Toplak, također apostrofira kao izuzetno važnu.  

- Izuzetno bitna utakmca. Pobjedom možemo riješiti sve, a s neriješenim jako puno. Mi tu utakmicu želimo pobijediti kao i protiv Istre ali ju ne smijemo izgubiti. Do kraja je onda još pet kola, i Inter bi nas jako teško stigao. Poznam ih u dušu, znam što rade, vidim da su ekipa kojoj ništa ne ide od ruke. Mada, simpatično igraju, oni žele igrati, ekipa je puno bolja nego ona koju sam ja ostavio. Oni su dobili Andrića i van Bruggena, dva top igrača. Međutim, sve im se okrenulo u negativnom smislu. Imaju devet poraza za redom ali ako im damo i malo vremena i prostora imat ćemo problema.

Kako je Toplak do dolaska u Varaždin bio trener Intera, dobro poznaje momčad i zna od kuda prijeti najviše opasnosti.

- Ja bi rekao da je po nas navjeća opasnost - Zakon velikih brojeva. Iskreno se nadam da neće okrenuti protiv nas u četvrtak. Od igrača tu je Andrić, klasa za sebe, izuzetno opasan igrač. Nije možda u top formi ali je igrač koji može individualno riješiti utakmicu. Zatim, vezni igrač Mlinar koji je izuzetno dobar. Van Bruggen osovina u obrani i Matković, iskusni stari vuk. On uvijek daje sve od sebe. To su igrači koji su najopasniji, međutim oni su ekipa koja zna igrati, koja želi igrati i koja se zna i braniti. Kad igraju u sustavu 3-6-1 ili 3-5-2. Jako ih je teško probiti. Moramo biti jako, jako strpljivi. Ne smijemo gubiti lopte u otvaranju igre, ne smijemo dozvoliti da nas iskontriraju ovdje u Varaždinu. Moramo biti i oprezni kod prekida, pa ako to sve napravimo onda smo bliže cilju i uspjehu, poručio je Toplak.

Komentari