Zategnuti odnosi među laburistima: Županijska vijećnica izašla iz stranke

Objavljeno: 14.07.2014. 14:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Ivana Pomahač, vijećnica Skupštine Varaždinske županije, danas je podnijela zahtjev da joj se pošalje ispisnica, odnosno da njena odluka o izlasku iz Hrvatskih laburista - stranke rada bude pravovaljana...

Vijećnica Skupštine Varaždinske županija Ivana Pomahač danas poslala dopis u matičnu stranku kako više ne želi biti članica Hrvatskih laburista - Stranke rada. Za portal eVaraždin rekla je kako je odluka bila teška, a o razlozima nije puno govorila.

- Vidjela sam da tu više nema mjesta za mene, pokušala sam utjecati na neke stvari unutar stranke. Međutim, ocijenila sam da je najbolje da iz stranke odem. Odluka je bila jako teška, ali vidjela sam da je to za mene najbolje - rekla je Ivana Pomahač, koja se unazad nekoliko godina isticala i po brojnim aktivnostima vezanim za humanitarni rad. Uskoro bivša članica laburista kaže kako se ne namjerava prestati baviti politikom, a osim toga, ne namjerava ni predati svoj mandat u Skupštini Varaždinske županije.

- Za mene je politika prvenstveno rad za opće dobro. Znam da to mnogi govore, ali ja to stvarno i mislim - rekla je Ivana Pomahač.

Inače, već se dulje vrijeme nagađa o nestabilnosti unutar Hrvatskih laburista - Stranke rada, a prema neslužbenim informacijama, sve je više nezadovoljnih članova. Tome su svakako doprinijeli i loši rezultati na prošlim izborima za Europski parlament, a navodno su sve veće tenzije među članovima te stranke u našoj županiji.

Siniša Miličić, šef županijske organizacije Hrvatski laburista, rekao je kako od Ivane Pomahač očekuje da vrati mandat u županijskoj Skupštini, ali tvrdi kako mu informacije o mogućim novim izlascima iz stranke nisu poznate.

- Da izlazim iz stranke, sasvim sigurno bih vratio mandat. Naši vijećnici i ostali dužnosnici mandate su dobili na račun stranke, zato bi bilo korektno da se ti mandati i vrate prilikom izlaska. Svaki ogranak u našoj županiji djeluje samostalno i nemam informacija o tome da bi bilo nekih većih nestabilnosti ili tenzija.

Komentari