FESTIVAL ČIPKE

Zatvoren virtualni 24. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi

Objavljeno: 01.10.2020. 21:16

Zadnja izmjena: 01.10.2020. 21:20

Nakon 20 dana trajanja u Lepoglavi je zatvoren 24. Međunarodni festival čipke, jedinstven po tome što je po prvi puta održan u virtualnom obliku.

Naime, zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, 24. izdanje Međunarodnog festival čipke nije moglo biti održano na tradicionalan način već je ljepota lepoglavske čipke i čipkarsko umijeće lepoglavskih kao i čipkarica iz 12 inozemnih te devet hrvatskih čipkarskih centara predstavljeno u virtualnom svijetu koji su mnogi iskoristili kako bi uživali u razgledu postavljenih izložba. Gotovo tisuću posjetitelja virtualno je do sada prošetalo izložbenim prostorima pavlinskog samostana.

- Nakon 11. rujna kada smo otvorili festival, s 30. rujnom kao gradonačelnik zatvaram 24. Međunarodni festival čipke. U uvjetima koronavirusa, festival smo, na zadovoljstvo ne samo mene, svih čipkarica nego i svih partnera, organizirali u virtualnom obliku. Zahvalio bi Republici Bugarskoj koja je bila zemlja partner te predstavila ljepotu svoje bugarske čipke kao i lepoglavskim čipkaricama koje su omogućile da na festivalu predstavimo lepoglavsko čipkarstvo kroz presjek svih do sada održanih festivala u Lepoglavi, istaknuo je, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić uputivši i zahvale Varaždinskoj biskupiji na ustupljenom prostoru pavlinskog samostana u kojem je održano i ovo izdanje festivala. 

Komentari