Zatvorene brojne ceste u županiji i pruga Varaždin - Novi Marof!

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.03.2013. 18:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dragutin Kliček/eVz

Uslijed topljenja snijega i obilnih kiša koje padaju na području Varaždinske županije, došlo je do izlijevanja rijeke Bednje i Plitvice kao i njihovih pritoka na području općina: Vinica, Maruševec, Vidovec, Kneginec , Martijanec, Sveti Đurđ, Mali i Veliki Bukovec, te djelomično na području gradova Ivanec, Varaždinske Toplice, Novi Marof i Varaždin, izvijestili su iz Županijskog centra 112.

Osim poljoprivrednih površina ugroženi su i gospodarski objekti, prometnice (povremeni prekidi prometa na pojedinim dionicama), te kuće kojima su poplavljeni podrumi, što od plavljenja, a što od podzemnih voda.

>> Izlile se Plitvica i Bednja te potoci u cijelom varaždinskom kraju!

Pojavilo se i više klizišta zbog čega je danas u 15:20 sati zatvorena željeznička pruga između Varaždina i Novog Marofa.

Zbog velikih količina padalina koje su uzrokovale stvaranje nekontroliranih bujica, odronio se dio kolosijeka između kolodvora Novi Marof i Turčin na pruzi Bedekovčina-Čakovec. Zbog toga su za željeznički promet zatvorena dionica pruge Novi Marof-Varaždin. Do daljnjega se između Novog Marofa i Varaždina i obrnuto putnici prevoze autobusima, izvjestili su iz Hrvatskih željeznica.

Stanje na pojedinim dijelovima je alarmantno, pa je u 15 sati u PUZS Varaždin održan sastanak Stožera ZiS Varaždinske županije, čelnika JLS sa ugroženog područja, te Hrvatskih voda, gdje su dogovorene daljnje aktivnosti na mjerama obrane od poplava.

Aktivnosti se na terenu provode pod rukovođenjem stožera zaštite i spašavanja ugroženih jedinica lokalne samouprave, angažmanom svojih operativnih snaga, prvenstveno vatrogasaca i Hrvatskih voda s njihovim koncesionarima.

Trenutno su zatvorene prometnice: D-24 Varaždinske Toplice – Ludbreg, ŽC 2084 Kaniža – Jerovec, ŽC2035 Radovec – Natkrižovljan, ŽC 112 Jalševec – Poljana i LC25154 Gabrinovec- Križevci u Gabrinovcu. Situacija se mijenja iz sata u sat, napominju iz Županijskog centra 112.

Komentari