Zavičajno društvo viničkoga kraja proslavilo 10. obljetnicu

Objavljeno: 17.04.2012. 13:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Hrvatsko zavičajno društvo viničkoga kraja proslavilo je u subotu 14. travnja u Vinici 10.  obljetnicu osnutka i djelovanja.

Hrvatsko zavičajno društvo viničkoga kraja jedno je od najaktivnijih društava u svome kraju, a njegovi su članovi zaslužni za brojna ostvarenja i aktivnosti u župi i općini u proteklom desetljeću, piše Biskupija-varazdinska.hr.

Pridonijeli su uređenju Marijinog vrta na otvorenom kod crkve, pomogli niz župnih aktivnosti, organizirali hodočašća i izlete, opremili puhački orkestar, te znatan dio djelovanja posvetili humanitarno-socijalnom radu.

Tom je prigodom zahvalno misno slavlje u župnoj crkvi sv. Marka ev. u Vinici predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Pozdrave svima okupljenima, osobito biskupu Mrzljaku kao počasnom predsjedniku te ostalim članovima Društva, uputio je domaći župnik i dekan Gornjovaraždinskog dekanata preč. Valent Posavec, predsjednik Društva.

Zahvalio je svima koji su se odazvali proslavi jubileja, te svima koji su pridonijeli njegovu radu tijekom proteklog desetljeća podsjetivši da je temeljna zadaća Društva pomaganje bližnjima u potrebi, osobito djeci i mladima.

Na misi se poimence prisjetilo svih pokojnih članova Društva, među kojima je i prvi počasni predsjednik, blagopokojni prvi varaždinski biskup mons. Marko Culej.

Proslava je zaključena u pastoralnom centru svečanom sjednicom Društva, na kojoj su uručene zahvalnice i priznanja istaknutim članovima, te zajedničkom večerom uz druženje svih članova i njihovih gostiju te mladih glazbenika.

Komentari