vrijednost oko 1,8 milijuna kuna

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU DOBIO 4 VOZILA Smoljanec: 'Građani se mogu osjećati vrlo sigurno.'

Objavljeno: 12.02.2017. 09:16

Zadnja izmjena: 12.02.2017. 09:16

Foto: Varaždinska županija

- Vozila će doista doprinijeti sigurnosti i dostupnosti naših pacijenata. U ovom trenutku imamo pet vozila koja smo nabavili prije četrnaest mjeseci i ovih četiri koja su "stara" mjesec dana tako da je sada sedam do osam mjeseci prosjek starosti vozila što je jako dobro. Naši građani se mogu osjećati vrlo sigurno – rekao je ravnatelj Zavoda Smoljanec prilikom primanja ključeva vozila.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije je dodao kako će sva četiri centra Marof, Ludbreg, Ivanec i Varaždin dobiti po jedno vozilo, a ukupna vrijednost vozila iznosi oko 1,8 milijuna kuna.

Prilikom predaje ključeva, župan Predrag Štromar je istaknuo kako Županija kao osnivač ulaže znatna sredstva u modernizaciju voznog parka Zavoda, ali i nedostatne medicinske opreme.

- Zavod za hitnu medicinu ima izuzetno puno vozila, ali ima i izuzetno velike potrebe. Većina vozila je već jako stara i moramo ih obnavljati. Tako obnavljamo svake godine 4 – 5 vozila, a nadam se da ćemo i idućih godina nastaviti istim tempom. Naime, naš Zavod za hitnu medicinu ima odlične liječnike, odlične tehničare, vozače te izuzetno kvalitetno funkcionira, a imao je lošu opremu i loša vozila. Evo, mislim da će sad morati bit prezadovoljni - izjavio je župan Štromar obećavši kako će investicija u Zavodu biti i dalje.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije u prošloj je godini imao 10.700 izlazaka na teren. Što se tiče izlaska u gradskim uvjetima hitna do svog odredišta stiže za osam minuta, a ako je riječ o odlasku van grada onda je vrijeme dolaska do 15 minuta.

Komentari