međimurska županija

Foto - Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio nova vozila za sanitetski prijevoz

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 04.01.2022. 12:42

Zadnja izmjena: 04.01.2022. 12:42

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je dva nova sanitetska vozila kako bi se, kako su naveli, omogućio što kvalitetniji, sigurniji i ugodniji prijevoz koji kroz godinu koristi više od 28 tisuća pacijenata.

Ključeve novih vozila vrijednih 705 tisuća kuna ravnateljici ZHM-a MŽ Vladimiri Križaj-Grabant i predsjedniku Upravnog vijeća ZHM-a MŽ Dragi Starčeviću predali su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić-Grlač. 

- Kontinuirano podižemo kvalitetu zdravstvene usluge za naše pacijente. Važno nam je da se osjećaju sigurno, udobno te da naši zdravstveni djelatnici na raspolaganju imaju suvremenu opremu i uvjete rada. U tijeku je adaptacija prilaza Zavodu za hitnu medicinu i Županijskoj bolnici Čakovec, rekonstrukcija Odjela dječje i abdominalne kirurgije, Zavod za javno zdravstvo MŽ će dobiti novi kat s laboratorijima, a krećemo i s energetskom obnovom Županijske bolnice Čakovec, jednim od najvažnijih zdravstvenih projekata, što znači da je pred nama dinamična godina po pitanju investicija u zdravstvo u Međimurju - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Sustav za prijevoz nedonoščadi

Kako su naveli, jedno vozilo sanitetskog prijevoza na godinu prijeđe oko 60 tisuća kilometara, a cijeli vozni park ima oko 780 tisuća prijeđenih kilometara godišnje. Sanitetski prijevoz koristi se na osobni zahtjev pacijenata, planirane prijevoze, za prijevoz pacijenata na preglede, hemodijalize, ali i za hitne slučajeve, a godišnje naši djelatnici prevezu oko 28 tisuća pacijenata. Vozila su prilagođena za pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta, a ono što je među najvažnijim prednostima suvremene opreme koju sadrže je da imaju sustav za prihvat inkubatora za prijevoz nedonoščadi.

Komentari