GRAD IVANEC

Završen EU projekt - Ivkom bogatiji za dva vozila vrijedna 2.300.000 kuna

Objavljeno: 19.03.2021. 18:10

Zadnja izmjena: 20.03.2021. 07:52

Današnjom isporukom novog specijalnog komunalnog vozila,  Ivkom d.d. Ivanec uspješno je kraju priveo EU projekt nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada kojim je svoj park obogatio s dva vozila vrijedna 2,3 milijuna kuna.

Njihova nabavka velikim je dijelom financirana iz EU Kohezijskog fonda, dok Ivkomovo učešće za oba vozila iznosi 370.000 kuna. Ona će Ivkomu omogućiti lakši obilazak terena te kvalitetno i pravodobno prikupljanje otpada i u zaseocima na brdskim područjima na cijelom njegovu distributivnom području.

Predsjednik Skupštine Ivkoma d.d. Milorad Batinić ocijenio je da je završetkom ovoga projekta  zaokružena cjelina kojom je ova gradska tvrtka kvalitetno iskoristila bespovratna EU sredstva te time nastavila s intenzivnom dinamikom opremanja suvremenim voznim parkom.

- Time je na dobitku ne samo Ivanec, već i cijelo ivanečko područje, jer će vozila otpad prikupljati na cijelom distribucijskom području Ivkoma d.d. – izjavio je gradonačelnik. Naglasio je da završetkom ovog počinju drugi, novi projekti vezani uz tematiku zbrinjavanja otpada, a to je gradnja reciklažnog dvorišta.

 

Komentari