upisalo se 1887 učenika

Završen je prvi ljetni rok upisa u srednje škole, pročitajte gdje ih se najviše upisalo

Objavljeno: 14.07.2017. 14:20

Zadnja izmjena: 17.07.2017. 12:25

Foto: arhiva

U srednjim školama Varaždinske županije završen je prvi - ljetni rok upisa učenika u prve razrede.

Najveći broj upisanih učenika, njih 30% je u gimnazijskim programima, a slijedi područje strojarstva, brodogradnje i metalurgije sa 14%. U tom području, koje obuhvaća deficitarna i lako zapošljiva zanimanja, daleko smo iznad hrvatskog prosjeka od 9,5%. U području ekonomije, trgovine i poslovne administracije upisano je 11,5% učenika, a 9% učenika odlučila se za zanimanja iz područja elektrotehnike i računalstva.

Prva i Druga gimnazija popunjene

Prema trenutno dostupnim podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, u prvom su roku sva mjesta popunile Prva i Druga gimnazija Varaždin te Medicinska škola Varaždin. U Elektrostrojarskoj školi slobodno je još 17 mjesta, u Gospodarskoj 2, u Strojarskoj i prometnoj školi 5, a u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi 38 mjesta. U Srednjoj školi Ivanec za jesenski je rok ostalo nepopunjenih još 12 mjesta, a u Srednjoj strukovnoj školi njih 40. Još 28 mjesta slobodno je u Srednjoj školi Ludbreg, u Srednjoj školi "Arboretum Opeka" u Marčanu 23 mjesta, a  u Srednjoj školi Novi Marof nepopunjeno  je 6 mjesta. Mjesta ima i u privatnim srednjim školama: Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti može primiti još 6 učenika, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti  njih 4, a Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti još 19 učenika.

1887 učenika upisalo srednju školu

Inače, osnovne škole na području Varaždinske županije ove školske godine završilo je 1683 osmaša. Prema dostupnim podatcima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole trenutno je 1887 učenika upisalo neku od srednjih škola na području naše županije. Tako su i ovi upisi pokazali da je kvalitetan obrazovni sustav Varaždinske županije prepoznat i van njenih granica pa će i iduće školske godine 200-tinjak učenika iz drugih županija polaziti neku od naših srednjih škola., stoji u priopćenju iz Varaždinske županije.

 

Komentari