međimurska županija

Završen projekt od 12,4 milijuna kuna za novi gospodarski razvoj Čakovca

Objavljeno: 22.02.2022. 19:23

Zadnja izmjena: 22.02.2022. 19:23

Investicijom vrijednom 12,4 milijuna kuna u Poslovnom parku Međimurje uređena je zajednička infrastruktura koja će omogućiti daljnji razvoj čakovečke Gospodarske zone Istok.

S ciljem strateškog razvoja Poslovnog parka Međimurje, Međimurska županija prodala je pet zemljišta tvrtkama koje će izgraditi suvremene proizvodne pogone te će se u 15.000 m2 novih prostora otvoriti oko 200 novih radnih mjesta u automobilskoj industriji, e-mobilnosti i visokim tehnologijama, a preostala zemljišta spremna su za nove investitore.

Grad Čakovec pokrenuo je projekt „Izgradnja osnovne zajedničke infrastrukture u Poslovnom parku Međimurje, na dijelu Gospodarske zone Istok, sjeverni dio u Čakovcu“ kako bi 18 građevnih parcela bilo spremno za nove ulagače i porast broja poduzeća. Uređene su prometnice, parkiralište, javna rasvjeta, sustav oborinske i sanitarne odvodnje, vodovodna mreža, telekomunikacijska infrastruktura, potrebni priključci, zelene površine i kolni prilazi na parcelne zone.

- Sinergija Grada i Županije nastavlja se u onome što smatramo jednim od najvažnijih segmenata koji će doprinijeti razvoju Međimurja, a to je ulaganje u razvoj, gospodarstvo i nove gospodarske zone. Niz godina ulažemo u revitalizaciju i obnovu, no ulaganje u infrastrukturu promatramo kao jedan od ključnih koraka u atraktivnosti i interesu poduzetnika iz Hrvatske i Europske unije za naš kraj. Već smo djelomično popunili zonu, upiti i interesi za investiranje su svakodnevni i ponosan sam da smo i dalje sredina zanimljiva za ulaganja - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Komentari