grad ivanec

Završena gradnja novog vodovoda Žgano vino-Pahinsko-Malezova ulica

Objavljeno: 02.06.2022. 08:41

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 14:29

Ivanečke Ivkom-vode kraju privode radove na gradnji dobavnog vodovoda Žgano vino-Pahinsko-Malezova ulica.

Nakon što je u prvoj fazi radova (Žgano vino-Pahinsko) položeno 1.600 metara cjevovoda, sada završava i druga faza (Pahinsko-Malezova ulica), u kojoj je položeno novih 1.400 metara vodovoda profila 225 mm. Kako je cjevovod bio star i dotrajao, sa čestim kvarovima, puknućima i velikim gubicima vode, Ivkom-vode su, uz potporu Hrvatskih voda, ušle u projekt gradnje novog cjevovoda od Žganog vina do Ivanca.

Završne radove u Malezovoj ulici obišao je gradonačelnik Milorad Batinić s direktorom Ivkom-voda Rankom Zboduljom, a pridružili su se i zamjenik direktora Dalibor Patekar i suradnica za razvoj i upravljanje projektima Melanija Andreić.

- Ovaj projekt u interesu je i Grada Ivanca i Ivkom-voda s aspekta kvalitetne vodoopskrbe istočnog i zapadnog dijela Ivanca, ali i Jerovca, Ribić Brega i Horvatskog te šireg područja Lepoglave i Bednje. Ovim se nastavljena ulaganja u vodoopskrbne sustave u skladu s višegodišnjim programom Ivkom-voda. One sada raspolažu kapacitetom od blizu 4 milijuna m3 vode, što znači da tržištu mogu isporučiti tri do četiri puta više nego što to isporučuju sada (više od 900.000 m3 godišnje) - rekao je Batinić.

Ovaj projekt su s 80% sredstava sufinancirale Hrvatske vode, a radove je obavila tvrtka Nigrad iz Varaždina.

- Ono što još predstoji je tlačna proba i završni radovi te sanacija prometnica i time završavamo projekt koji je u ovoj, drugoj fazi, vrijedan 1,2 milijuna kuna - rekao je direktor Zbodulja.

Komentari