Završna konferencija

Završena je energetska obnova OŠ Novi Marof vrijedna 7,4 milijuna kuna

Objavljeno: 14.11.2019. 12:46

Zadnja izmjena: 14.11.2019. 13:03

U Osnovnoj školi Novi Marof danas je održana Završna konferencija energetske obnove zgrade škole. Vrijednost projekta je 7,4 milijuna kuna.

Za projekt je iz EU fonodova osigurano 4 milijuna dok je Varaždinska županija osigurala 3,4 milijuna kuna, od čega 1,9 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. Tom je prilikom župan Radimir Čačić istaknuo kako je nakon energetske obnove predviđena ušteda od 240 tisuća kuna godišnje - Ovo je najveća regionalna škola sa 911 učenika.  Škola je zaista zaslužila kompletnu obnovu pa je tako, između ostalog, dobila novu ovojnicu, novu stolariju i fotonaponsku elektranu, a predviđena ušteda je 240 tisuća kuna godišnje - rekao je župan Čačić.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuo je kako još ima posla - Prošle godine Srednja škola, ove godine Osnovna škola. Posla još ima, ovo je tek početak. Pohvaljujem župana, pročelnika i sve one koji su radili na projektu. Puno je projekata pred nama i vjerujem da ćemo i dalje tako dobro surađivati - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Uz završna konferenciju OŠ Novi Marof, ujedno je održana i Uvodna konferencija projekta energetske obnove zgrade Područne škole Drenovec vrijedne 740 tisuća kuna, od čega je 410 tisuća iz EU fondova, dok Varaždinska županija osigurava 331 tisuću kuna. 

Komentari