ušteda troškova

Završena rekonstrukcija: Cijeli Martijanec ima novu led rasvjetu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.08.2020. 08:31

Zadnja izmjena: 03.08.2020. 08:36

Nakon tri godine i zamjene 580 svjetiljki, rekonstrukcija javne rasvjete u Općini Martijanec je završena. U svih je devet općinskih naselja led rasvjeta zamijenila klasičnu.

Rekonstrukcijom su obuhvaćeni i svi sakralni i javni objekti na općinskom području, na kojima su zamijenjeni ili postavljeni led reflektori. Prema njihovim podacima, moderna i štedljivija rasvjeta ukupno je koštala gotovo 1,5 milijuna kuna (1.464.444,93 kn), od čega je veći dio, 774 tisuće kuna, platila Općina sama, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja u investiciji sudjelovalo sa 690.000 kuna. Zamjena reflektora zasebna je stavka i stajala je 37,5 tisuća kuna.

Zahvaljujući novoj će led rasvjeti, godišnje u općinskom proračunu ostati 30.000 kuna, koliko se dosad trošile na račune za struju, a jednaki će se iznos uštedjeti i na troškovima zamjene neispravnih svetiljki dvaput godišnje.

- Najvažniji je osjećaj sigurnost mještana, a koja je kvarovima na klasičnim svjetiljkama često bila poljuljana. Ovo je ruralni kraj i kad samo jedna lampa ne radi, zna biti jako mračno, što nije ugodno. Stalno napominjemo da se standardom želimo približiti bogatijim i većima sredinama, pa ondje gdje to možemo radimo korak više. Nama se ne žuri. Idemo polako ali kvalitetno i stići ćemo do cilja – ističe načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak.

Komentari