na ivanečkom području

Završena sanacija opasnog klizišta u MO-u Gačice vrijednosti 430 tisuća kuna

Objavljeno: 05.09.2018. 08:38

Zadnja izmjena: 05.09.2018. 08:44

Građevinski zahvati koji su tijekom ljetnih mjeseci pretvorili ivanečko područje u gradilište ušli su u završnu fazu, a završili su radovi na sanaciji klizišta u Mjesnom odboru Gačice koji su u kompletnom iznosu od 430 tisuća kuna financirani bespovratnim sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Riječ je o klizištu koje je u proljeće ove godine opasno ugrozilo prometnicu koja vodi do sela i koja je mještanima jedini kontakt sa svijetom i to u tolikoj mjeri da je bilo samo pitanje vremena kad će „potonuti“ i potpuno propasti.

Grad Ivanec je sredstva za sanaciju osigurao uspješnom prijavom na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Sanacijske radove obavila je Niskogradnja Veselnik iz Cestice.

- Sanacija je provedena vrlo kvalitetno, vjerujem da će i mještani biti zadovoljni. Izvedena je drenaža i izgrađena oborinska odvodnja, a nakon zemljanih i sanacijskih radova cesta je asfaltirana, uređene su bankine i kontaktne površine iznad i ispod prometnice – izjavio je  gradonačelnik Milorad Batinić koji je proteklih dana s pročelnikom za komunal Stankom Rožmanom i timom suradnika iz gradske uprave obišao više gradskih gradilišta.

Što se tiče ostalih klizišta, Grad Ivanec ima spremnih pet sanacijskih projekata koje će za dodjelu potpornih sredstava kandidirati odmah nakon što resorna ministarstva raspišu javne natječaje.

Komentari