EUROPSKI PROJEKT

Završeni radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Novom Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2020. 14:55

Zadnja izmjena: 12.11.2020. 14:58

U Novom Marofu ovih je dana završen projekt izgradnje reciklažnog dvorišta vrijedan 3.049.466,04 kune prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava.

Novoizgrađenim reciklažnim dvorištem upravljat će komunalno poduzeće Novokom d.o.o., a isto će započeti sa radom nakon upisa u očevidnik reciklažnih dvorišta.

– Ovo će reciklažno dvorište definitivno podići kvalitetu zbrinjavanja otpada, ali i komunalni standard na području grada. Pred Novokomom je da preuzme reciklažno dvorište i da se kvalitetno o njemu brine. Uz ovaj projekt te sanaciju odlagališta otpada „Čret”, kao i nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Osim izrade promotivnih materijala i oglašavanja, u sklopu informativno-obrazovnih aktivnosti održano je i 6 radionica za djecu u predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, na kojima se djeci pokušalo približiti što je to reciklažno dvorište i na koji način se isto koristi. U provođenju navedenih aktivnosti sudjelovali su i zaposlenici komunalnog poduzeća Novokom d.o.o.

Projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta „Novi Marof“ (Referentni broj Ugovora: KK.06.3.1.03.0108) sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, uz stopu sufinanciranja od 85 %. Projekt je završen 12. studenoga 2020. godine te su unutar razdoblja provedbe projekta uspješno provedene sve predviđene aktivnosti.

Komentari