Kurija Patačić dobila je novu uličnu fasadu, a ukupna investicija gotovo je 500 tisuća kuna, a kako smo već pisali za taj dio radova Ministarstvo kulture do sada izdvojilo je 150 tisuća kuna.

Kroz ovu investiciju zgrada je prije izvođenja fasade povezana čeličnom konstrukcijom kako ne bi došlo do daljnjih pomaka zidova, što je vrlo zahtjevno ali i skupo. Što se tiče samog izgleda i boje fasade završnu riječ dali su konzervatori odabirom barokne boje. Iz Općine poručuju kako očekuju da će Ministarstvo kulture osigurati još dodatna određena sredstva kako bi zatvorili financijsku konstrukciju u kojoj će također sudjelovati Općina iz svog proračuna.

- Ova fasada povijesne viničke kurije je dala posebni štih našem viničkom trgu Matije Gupca na zadovoljstvo svih žitelja Općine Vinica, a posebno žitelja viničkog trga. Ove godine na javni poziv Ministarstva kulture, prijavili smo nastavak aktivnosti kroz program zaštite kulturnih dobara Kuriju Patačić, ali i Stari grad Burg, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac koji ovim putem zahvaljuje ministrici Obuljen, ali i samom premijeru Plenkoviću.

Komentari

18.09.2020. 10:31h Zadnja izmjena: 18.09.2020. 10:34