GRAD NOVI MAROF

Završeni radovi na vodoopskrbnoj mreži u Remetincu: Kališće - Cicelj

Objavljeno: 04.02.2021. 17:50

Zadnja izmjena: 04.02.2021. 17:50

U mjestu Remetinec na području grada Novog Marofa završeno je interventno održavanje vodoopskrbne mreže Kališće - Cicelj.

Radovi su podrazumijevali izgradnju novog cjevovoda duljine 480 metara, a provodilo ih je dioničko društvo Varkom. Vrijednost radova iznosi 123 tisuće kuna, od čega Grad Novi Marof sufinancira 30.000 kuna, a ostatak osigurava Varkom.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo dovršetkom radova koji će osigurati bolju i kvalitetniju vodoopskrbu na području grada, a posebice za stanovnike Remetinca.

Velike investicije u vodoopskrbi

- Na području Novog Marofa u proteklom razdoblju izvršene su velike investicije kada je riječ o vodoopskrbi, a jedna od najvećih je bio vodovod Ključ-Oštrice i dio Orehovca, investicija veća od 7,5 milijuna kuna. Naravno, osim onih velikih, tu je i niz manjih projekata koje Grad odrađuje u suradnji s Varkomom, poput ovog produženja vodovoda u Remetincu. Svakako vrijedi spomenuti i EU projekt koji se provodi u suradnji s Hrvatskim vodama i Varkomom, a zahvaljujući kojem će se urediti vodoopskrba u dijelu naselja Možđenec, točnije u zaseocima Horvati i Visočka steza. U tijeku je i druga faza uređenja vodovodne mreže u Ključicama, a projekt je vrijedan oko 2,5 milijuna kuna. Osim toga, projektira se vodovod za Sudovec, a u pripremi su projekti za vodovodnu mrežu na vinorodnom području u Presečnom te u Kotarima iznad Oštrica, pojasnio je gradonačelnik Jenkač i dodao kako je cilj ove gradske vlasti osigurati svim mještanima jednaki standard, bilo da žive u centru grada ili u okolnim mjestima.

- Na tom tragu su i ovi projekti i nadamo se da ćemo u narednom razdoblju obuhvatiti manje-više sve potrebe građana na području Novog Marofa, kako u opskrbi postojećih kuća, tako i vinorodnih područja, zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Komentari