u potpunosti financirao žuc

Završeni su radovi na cesti koja spaja Mali i Veliki Bukovec, u vrijednosti 1,7 milijuna kuna

Objavljeno: 31.05.2017. 16:55

Zadnja izmjena: 31.05.2017. 16:55

Završeni su radovi na uređenju ceste Mali Bukovec - Veliki Bukovec, a tom je prilikom župan Predrag Štromar zajedno s načelnicima Općine Veliki Bukovec Zvonkom Hlebarom i načelnikom Općine Mali Bukovec Darkom Markovićem obišao završene radove.

Cesta je to koja spaja Mali Bukovec i Veliki Bukovec, a vrijednost radova iznosi 1,7 milijuna kuna, a radove je u potpunosti financirala Županijska uprava za ceste, stoji u priopćenju iz Županije. Štromar i Hlebar tom su prigodom istaknuli kako su izuzetno zadovoljni uređenjem ove prometnice.

- Općine Veliki Bukovec i Mali Bukovec su zbog lošeg stanja ceste bile gotovo izolirane. Postojala je velika opasnost od nezgoda, te je ovim uređenjem to smanjeno na minimum – istaknuo je načelnik Hlebar.

Župan je u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića obišao i radove na asfaltiranju cesta kroz Sveti Petar i Lunjkovec što također u potpunosti financira Županijska uprava za ceste u iznosu od 350 tisuća kuna.

-Općina Bukovec najistočnija je Općina u Varaždinskoj županiji i najudaljenija od samog centra. Prometna povezanost za jednu takvu općinu od iznimnog je značaja te temeljni uvjet za budućnost razvoja naše općine i poduzetničkih zona kako bi život naših mještana bio što bolji i kvalitetniji - ponosno je naglasio načelnik Marković.

Tim je povodom Štromar napomenuo kako mu je ovo izuzetno bitna dionica zato što su tranzitno spojene općine Veliki i Mali Bukovec s županijom i Ludbregom.

- Prije petnaestak godina bila je ideja da država preuzme ovu cestu, pošto cesta spaja Grad Ludbreg sa Legradom i trebala je postati državna, no to je dugo trajalo i mi kao Županija nismo ulagali u tu cestu, nadajući se da će država to riješiti. Međutim, država nije ništa riješila pa smo  odlučili napraviti pravu i kvalitetnu prometnicu i evo u tome smo i uspjeli. U četiri godine izgradili smo 7 km ceste, uložili više od 7 milijuna kuna, a kroz desetak dana završit ćemo i uređenje bankine što je iznimno bitno za sigurnost prometa – naglasio je župan Štromar zahvalivši se svim građanima na strpljivosti.

Obilasku radova nazočio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

 

Komentari