novi marof

Završeno natjecanje 'Čarolija Božića' - pogledajte koji rad je pobijedio

Objavljeno: 24.12.2021. 11:14

Zadnja izmjena: 24.12.2021. 11:14

Svečanom podjelom priznanja i nagrada u srijedu, 22. prosinca, u Srednjoj školi Novi Marof završeno je natjecanje učeničkih zadruga pod nazivom "Čarolija Božića – zajedno smo online!".

Riječ je o natjecanju koje učeničkim zadrugama kroz izradu predmeta božićne tematike omogućava simboličko izražavanje, estetiku, uređenje i predstavljanje natjecateljskog proizvoda. U natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 učeničkih zadruga iz Varaždinske županije koje su izradile vlastite predmete božićne tematike od ekološki prihvatljivih materijala i dostavile fotografiju predmeta te kratki opis izrade.

Prvo je mjesto osvojila Učenička zadrugara Vrijedne ruke OŠ Breznički Hum s reljefom Zima. Drugo je mjesto pripalo UZ Beletinček OŠ Beletinec za Adventski kalendar s ljekovitim biljem, a treće UZ Zdenček SŠ Ludbreg za Ukrasni borić. Pobjedničke zadruge dobile su poklon-bonove u vrijednosti od 1.000 kuna, 600 kuna i 400 kuna. Tako će svaka zadruga moći nabaviti ponešto od materijala i pribora koji im je potreban za daljnju izradu rukotvorina.

Natjecale su se i učeničke zadruge Cip, Barok, Veselko, Ivančica, Elizabeta, Cvetek, Iglica, Arboretum Opeka, Višnja, Sunce, Vrčeki, Hižica, Jurek, Pahinsko i Jabuka, a sve su dobile zahvalnicu za sudjelovanje.

Komentari