obilazak radova

Završetak izgradnje POS stanova u Cestici predviđen je do kraja svibnja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.03.2021. 08:18

Zadnja izmjena: 03.03.2021. 08:21

Kamen temeljac za izgradnju POS stanova u Cestici položen je u lipnju prošle godine, a završetak radova predviđen je do kraja svibnja 2021. godine.

Tim povodom gradilište je posjetio direktor Agencije za promet nekretnina Dragan Hristov te je održao radni sastanak s načelnikom Mirkom Korotajem i predstavnicima izvođača radova.  U POS-ovoj zgradi nalazi se šest stanova različitih dimenzija, a ukupna vrijednost investicije je 4,4 milijuna kuna, a trenutno je objavljen javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana na kojeg se mogu javiti svi državljani RH do 31. ožujka 2021. godine. 

- POS izgradnja u općini Cestica ima 16 godišnju tradiciju, kad je 2005. godine izgrađena prva POS zgrada na području Varaždinske županije. To je bio uspješan projekt, kao što će biti i ovih novih šest stanova za mlade obitelji. Uz ostale projekte kojima pomažemo mladima, kao što su sufinanciranja dječjeg vrtića, besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, besplatnog prijevoza za srednjoškolce i stipendije za sve studente, rješavanje stambenog pitanja dodatni je poticaj za ostanak na području općine. Sa svime ćemo nastaviti i u narednom razdoblju, a dodat ćemo i neke nove mjere - rekao je općinski načelnik Mirko Korotaj.

Komentari