radovi u tijeku

Završetkom radova na Društvenom domu Visoko dodatan prostor dobit će udruge i vatrogasci

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2020. 14:14

Zadnja izmjena: 05.03.2020. 14:15

U općini Visoko u tijeku su radovi na obnovi Društvenog doma. Riječ je o velikoj investiciji vrijednoj 9,2 milijuna kuna sufinanciranoj sredstvima Europske unije u iznosu od 5,4 milijuna, dok ostatak osigurava Općina.

Načelnik Dragutin Mateković istaknuo je kako je riječ o trenutno jednom od najvećih projekata u općini, a radovi su u punom jeku. – Radovi se odvijaju i brže od planiranog. Prema riječima investitora, projekt bi mogao biti završen čak dva mjeseca prije roka. Izvana je napravljeno skoro sve – zamijenjeno je krovište, završena nova fasada, postavljena je vanjska stolarija, a knauferski i izolaterski radovi su u tijeku. Zadnja faza je gletanje i bojanje zidova, postav parketa i keramike, a trenutno se postavljaju instalacije za sustav grijanja – objasnio je načelnik Mateković.

Društveni dom sjedište je općinske uprave, a prostorije će koristiti i Hrvatska pošta te brojne udruge. – Pošta je bila zatvorena dva mjeseca pa ćemo ju probati što prije otvoriti, a većina prostorija u Domu namijenjena je za rad udruga koje trenutno teže funkcioniraju zbog nedostatka prostora. Vatrogasci dobivaju još 150 kvadrata prostora za potrebe DVD-a Visoko i Vatrogasne zajednice Općine Visoko – rekao je načelnik Općine dodavši kako će se po završetku radova mnogo lakše raditi i u puno boljim uvjetima.

Komentari