završna konferencija

Završili opsežni radovi na obnovi vatrogasnog doma u Bednji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2020. 10:04

Zadnja izmjena: 28.09.2020. 10:04

U subotu je održana završna konferencija na kojoj je načelnik Općine Bednja Damir Poljak okupljenim domaćinima, gostima i uzvanicima predstavio projekt energetske obnove zgrade Vatrogasnog doma u Bednji vrijedan 1,059 milijuna kuna. 

Riječ je o projektu sufinanciranom iz EU fonda za regionalni razvoj iz kojeg je za obnovu doma osigurano nešto više od 600.088 kuna ili 56,62%, dok je Općina Bednja osigurala daljnjih 459.820 kuna, od čega je 310.200 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. Osvrćući se na opsežan posao odrađen u proteklom vremenu, načelnik Poljak podsjetio je da je dom građen 1963. godine, da otad nije bio renoviran ni obnavljan te da je vapio za energetskom obnovom.

- Izvršni su vrlo opsežni radovi: objekt je dobio novu termo fasadu, izvedena je i toplinska izolacija krova i stropa prema negrijanom tavanu, a ugrađena je nova vanjska i unutarnja PVC stolarija. Nadalje, u dom je uvedeno plinsko grijanje (ugrađen je kondenzacijski kotao i radijatori), a zgrada je opremljena toplinskim solarnim kolektorima za pripremu potrošne tople vode. Objekt je rasvijetljen novim LED rasvjetnim tijelima, a prethodno su izvedene i sve nove elektroinstalacije – istaknuo je Poljak.

 

Komentari