festival plesa, pokreta i igre

Završilo je treće izdanje Kliker festivala, a već su najavili novo u listopadu 2019.

Objavljeno: 07.10.2018. 10:05

Zadnja izmjena: 07.10.2018. 10:11

Završilo je treće izdanje Kliker festivala – festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade. Gotovo 1500 Varaždinaca svih dobi od 1. do 6. listopada pogledalo je sedam predstava od kojih su neke izvođene u dva ili četiri termina.

Dvije premijerne izvedbe na festivalu privukle su brojnu publiku, pa će tako predstave „Patka“ i „Smrt i Tulipan“ uskoro ponovno na repertoar u HNK. To su predstave koje su u koprodukciji stvorili HNK u Varaždinu i Umjetnička organizacija VRUM. Redateljski dvojac Sanja i Till Frühwald sa svojim su ansamblom, pomoću priče Patka, Smrt i Tulipan njemačkog autora Wolfa Erlbrucha, pristupili osjetljivoj temi smrti i pokušali naći način kako o smrti pričati s djecom u delikatnoj dobi.

Vrtićke grupe mogle su uživati u predstavama „Skoči!“ i „Muzej plesa“, dok je nekoliko osnovnoškolskih razreda pogledalo predstavu „Zemlja je ipak ravna ploča“. Bebe i djeca do 3 godine te njihovi roditelji, zabavili su se na predstavi „Gdje su nestale čarapice?“, a oni mrvicu stariji pripremali su se za „put u svemir“ uz interaktivnu predstavu „Astronauti“.

Na Kliker festivalu održana je i radionica „ContaKids“ za djecu od 2 – 5 godina i njihove roditelje, a cijelog su tjedna u Varaždinu boravili umjetnici i pedagozi koji su na rezidenciji Generator razvijali metodologiju rada s mladom publikom.

Sljedeći Kliker festival će se održati u Rijeci i Zagrebu, a već ozbiljno planiraju o sljedećem Kliker festivalu koji će se u Varaždinu održati sredinom listopada 2019.

Komentari