7. lepoglavski dani

Završio vikend pun zabavnih i kulturnih sadržaja u Lepoglavi

Objavljeno: 12.07.2016. 14:14

Zadnja izmjena: 12.07.2016. 14:20

Nakon tri dana ispunjenih brojnim i raznovrsnim zabavnim te kulturnim sadržajima u Lepoglavi je završena manifestacija Lepoglavski dani. Točku na i sedmih po redu Lepoglavskih dana u nedjeljno su predvečerje stavili glazbeni sastavi koji njeguju zagorsku glazbu Revijom domaćih muzikaša i zagorske glazbe.

Sve je počelo  u petak kada je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić otvorio izložbu fotografija, a time i samu manifestaciju. Nakon otvorenja izložbe posjetitelje su tog prvog dana nasmijali i zabavili članovi KUD-a Lepoglavski pušlek, a potom rasplesali i raspjevali članovi glazbenog sastava Pirati.

Drugi dan manifestacije donio je pregršt događanja. Tijekom cijelog dana posjetitelji su u Gradskom parku mogli razgledati 14. sajam turizma i enogastronomije, Međunarodni sajam minerala, izložbu malih životinja, u zagorskoj klijeti kušati vina na 8. susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži.

Centralni događaj drugog dana trajanja Lepoglavskih dana bio je koncert održan povodom 60 godina Limeneglazbe Lepoglava. Uz slavljenika – Limenu glazbu Lepoglava, na koncertu je nastupila i gostujuća limena glazba iz slovenske općine Železniki.

I posljednjeg su se dana u Gradskom parku mogle razgledati izložbe, sajmovi i prezentacije. Gradski je park u nedjelju bio i poprište 3. lepoglavskih zabavnih igara u kojima su sudjelovale ekipe iz mjesnih odbora s područja grada Lepoglave.

Lepoglavski dani završili su Revijom domaćih muzikaša zagorske glazbe. Inače, tijekom sva tri dana trajanja manifestacije posjetitelji su se mogli zabaviti u lunaparku, uz stručnovodstvo razgledavati nalazište poludragog kamena ahata i ugaslog vulkana na Gaveznici te povijesnu jezgrugrada Lepoglave, voziti se električnim biciklima Lepoglavom te uživati u cjelodnevnoj bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Komentari