financiranje iz eu fondova

Foto - Završena energetska obnova zgrade Srednje škole „Arboretum Opeka“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.02.2021. 14:32

Zadnja izmjena: 24.02.2021. 14:33

Foto: Dino Možek

Danas se održala završna konferencija obnove zgrade Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan, a projekt je financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt energetske obnove zgrade srednje škole doprinijet će se smanjenju potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe mjera energetske obnove i obnovljivih izvora energije.

Vrijednost projekta nakon izvedenih radova i provedenih projektnih aktivnosti iznosi 5.57 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta po Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava je 5.8 milijuna kn. EU sredstva dodijeljena Ugovorom iznose 3.17 milijuna kuna, a od toga Varaždinska županija sufinacira s 1.17 milijuna kuna.

- Ovdje govorimo o posljednjoj završnoj konferenciji ako gledamo ovaj ciklus ulaganja - 22 škole su energetski obnovljene u mandatu župana Radimira Čačića. Ovaj projekt je samo uvertira u nešto puno veće što će se na ovom prostoru događati. Škola je naime dobila status Regionalnog centra kompetencije u poljoprivredi, uspješno je prijavila projekte vrijedne preko 92 milijuna kuna i odobreno je financiranje iz EU fondova od visokih 80 milijuna kuna - rekao je dožupan Robert Vugrin. 

 

Komentari